Nieuw Lokaal

Nieuw Lokaal Fondclub " De Zwaluw" Vlamertinge 
 
Fondclub “De Zwaluw” in Vlamertinge kreeg, als een donderslag bij heldere hemel, van hun lokaalhouder te horen dat ze, zomaar ineens, midden in het seizoen dienden op te krassen. Hij hoefde dat duivengedoe niet meer. Voor hem was het boeken toe! Peter Allemeesch, voorzitter van de Fondclub en zijn medewerkers bleven niet bij de pakken zitten, besloten niet af te wachten, en gingen meteen op zoek naar een nieuwe locatie.
 
 
De ruime inkorftafels

Die werd, met behulp van het gemeentebestuur, gevonden in de oude, leegstaande brandweerkazerne in de Hospitaalstraat van de gemeente Vlamertinge.

 

 

Ria Caestecker, de vrouw van Peter, neemt de cafetaria voor haar rekening. Ze is tevens adjunct secretaris.

Er werd twee weken hard gewerkt aan het opfrissen van het interieur en het aanpassen naar de noden van een nationaal inkorflokaal en dan was het zo ver, de verhuis werd een feit.

 

 

Hoog tegen de muur het grote scherm waar na de wedstrijd de bestatigingen op te lezen zijn.

Tijdens de openingsreceptie was ook Dhr. Alain Pocholle van Télévie France Agen van de partij.

 

 
links Peter Allemeesch, voorzitter Fondclub Vlamertinge - midden Bram De Rycker - rechts Alain Pocholle van Televie France Agen

Hij verzorgde voor het tweede jaar op rij voor de Franse liefhebbers uit de grensstreek de toelating om in Vlamertinge te mogen inkorven voor de Internationale Agen van 27/6. Vorig jaar reeds waren zij in grote getale aanwezig. Nu zorgden zij voor een record aantal ingekorfde Franse duiven nl. 331 JL en 372 oude duiven. Zelfs liefhebbers uit Arras en Calais zakten af naar Vlamertinge.

 

 
Anne Leniere reeds jarenlang werkend lid van de vereniging is secretaris en zit samen met Peter aan de inschrijvingstafel.

Voor de Agen van 27/6 korfde de Fondclub maar liefst 1104 duiven in. Geen enkele andere club kwam ook maar bij benadering in de buurt.

 

 

Danny Hiele - Schatbewaarder en webmaster in de ruimte waar de constateurs gezet worden

Wij waren voor de opening uitgenodigd en gingen een kijkje nemen om jullie een impressie van het nieuwe inkorflokaal te kunnen geven.

 

 

 

 

 

 
 

Terug naar homepagina  |  Bezoek website
© 2020 FONDCLUB DE ZWALUW - VLAMERTINGE